CU SIGURANTA PE MAINI BUNE

CU SIGURANTA PE MAINI BUNE

Acolo unde sălăşluieşte pericolul creşte de asemenea şi ceea ce salvează

HOLDERLIN

MANAGEMENTUL-SITUATIILOR-DE-URGENTA


MANAGEMENTUL SITUATIILOR DE URGENTA 
 

Suntem pregatiti sa ne confruntam cu riscurile?
Cum sa actionam la locul de munca si cum ne pregatim in familie pentru a rămane impreuna? In ce imprejurari?
Ce sunt riscurile si care sunt masurile cele mai eficiente de a reduce efectele distructive?
In ultimele decenii pierderile de vieţi omeneşti, distrugerile materiale şi impactul economic al dezastrelor naturale şi tehnologice au crescut exponenţial. Dimensiunea acestor fenomene în contextul globalizării societăţii se reflectă prin consecinţe la nivel local, naţional sau internaţional. Se încearcă reducerea pierderilor umane sau economice şi reducerea efectelor negative asupra mediului, dar, în acelaşi timp, omenirea continuă să dezvolte domenii de activitate care se constituie în viitoare vulnerabilităţi ale societăţii.
Comunităţile în care trăim sunt mai vulnerabile astăzi decât oricând la dezastre, fie ele naturale sau antropice. Comunităţilor care se găsesc sub incidenţa unor grade de risc ridicat le rămâne o singură optiune, să atingă un grad ridicat de dezvoltare socială şi economică care să le asigure iniţierea şi aplicarea strategiilor de planificare corespunzatoare a răspunsului, de protecţie şi reducere a riscurilor, de revenire la modul normal de viaţă.
O semnificaţie cu totul particulară o are modul în care avertismentul unui pericol iminent a fost perceput, felul în care omul conştientizează riscul. Realitatea, fără a ne considera fatalişti, demonstrează că este necesar să învăţăm să trăim cu riscurile să le acceptăm şi să conştientizăm faptul că numai cunoscând posibilele consecinţe putem să acţionăm astfel ca pierderile să fie diminuate la un nivel acceptabil.
Ce este important pentru manageri?
Credeti ca este suficient sa ai planurile intocmite in conformitate cu cerintele legislatiei? Sau mai important este sa stim ca avem managementul pregatit sa faca fata unei situatii exceptionale? Stiti ca puteti fi convocati la sedintele comitetului judetean/local de management al situatiilor de urgenta? Cum va divizati sarcinile? Cati dintre angajatii dumneavoastra se vor prezenta la locul de munca in cazul unui cutremur? Poate inteprinderea sa-si permita sa inceteze activitatea?
Ca primă măsură pentru reducerea efectelor tuturor tipurilor de evenimente distructive, informarea si educarea populaţiei este considerată cea mai eficientă, necesitatea implemetării şi legiferării fluxului de informare reprezentând una dintre priorităţile pe care ar trebui să le aibă oricare dintre administraţii, fie ea centrală sau locală, oricare dintre agenţii economici. Un public informat asigură în proporţie de peste 75% succesul oricărei intervenţii.
Ce poate fi mai important pentru managementul unei inteprinderi decât să fie conştient de faptul că are angajaţi bine pregătiţi pentru orice eveniment care ar putea să apară, ca acestia stiu cum sa actioneze in cadrul inteprinderii, dar si in afara acesteia.
Care sunt beneficiile managementului?
Cresterea eficientei actului de management prin intocmirea unor planuri viabile, care sa incorporeze legislatia actuala si componenta cea mai importanta, factorul uman. Angajati responsabili, care stiu cum sa actioneze in inteprindere in cazul aparitiei unui eveniment neobisnuit, dar sunt pregatiti sa actioneze si pentru familie. Respectul si increderea angajatilor, care constientizeaza faptul ca managementul inteprinderii se preocupa si de soarta familiei lui, nu numai recompensandu-l financiar ci si pregatindu-l pentru situatii inedite.
Sunt oare argumentele indeajuns pentru a va trezi interesul?
In acest caz vă provocăm sa participam la o serie de sesiuni de cursuri în care să învăţăm împreună. Detalii in curand!!!
Ce sunt riscurile si care sunt masurile cele mai eficiente de a reduce efectele distructive. Cum sa actionam la locul de munca si cum ne pregatim in familie pentru a rămane impreuna. In ce imprejurari?
Sa cautam raspunsuri la intrebarile care ne framânta, impreuna cu profesionisti si invatând din cele petrecute. Va asteptam sa va exprimati dorinta pe adresa office@tuvkarpat.ro .
Colonel in rezerva Aurel Bilanici