CU SIGURANTA PE MAINI BUNE

CU SIGURANTA PE MAINI BUNE

Acolo unde sălăşluieşte pericolul creşte de asemenea şi ceea ce salvează

HOLDERLIN

luni, 17 mai 2010

SMURD - partener-TUVKarpat -pentru-MANAGEMENTUL-SITUATIILOR-DE-URGENTA

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) este partenerul TUVKarpat in organizarea cursului Managementul Situatiilor de Urgenta. Specialistii acestui serviciu vor prezenta si vor exersa impreuna cu participantii la curs metode si tehnici de prim ajutor folosite in situatii de urgenta.

SMURD acronim pentru Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare, este numele unui serviciu medical de intervenţie rapidă, care a luat fiinţă în Târgu Mureş în 1991 sub coordonarea medicului român de naţionaliate palestiniană, Raed Arafat.

SMURD intră în legalitate în octombrie 1996 prin Legea 121 a Corpului Pompierilor Militari, până în acea dată a funcţionat ca centru naţional pilot. În acestă lege sunt specificate atribuţiile pompierilor militari printre care şi asistenţa de urgenţă medicalizată. Această lege aduce şi un nou nume SMURD-ului, SIAMUD adică Staţia de Intervenţie pentru Asistenţa Medicală de Urgenţă şi Descarcerare.

luni, 10 mai 2010

CUTREMURE-TRIUNGHIUL-VIETII

In timpul unui cutremur, exista anumite zone in care suntem mai bine protejati si avem mai multe sanse de supravietuire. Priviti aceste imagini.