CU SIGURANTA PE MAINI BUNE

CU SIGURANTA PE MAINI BUNE

Acolo unde sălăşluieşte pericolul creşte de asemenea şi ceea ce salvează

HOLDERLIN

PLANUL-FAMILIAL-PENTRU-SITUATII-DE-URGENTA

SIGURANTA COPIILOR

Includeti copii in discutiile si planurile pe care le aveti despre siguranta in situatii de urgenta.
Invatati-va copiii informatiile personale de baza astfel incat sa se poata identifica si sa ceara ajutor in cazul in care sunt separati de parinti.
Aflati cat mai multe lucruri despre scoala, gradinita sau internatul unde se afla copiii dumneavoastra. Ganditi-va la situatia in care cineva sa ii ridice de acolo in cazul in care dumneavoastra nu puteti.
In mod regulat actualizati-va informatiile de contact de la scoala copiilor dumneavoastra pentru cazurile de urgenta.
Asigurati-va ca fiecare copil cunoaste locurile de intalnire alternative atunci cand in cazul unei catastrofe sunteti despartiti si nu va puteti intoarce acasa.
Asigurati-va ca fiecare copil stie sa contacteze persoana aflata in alta regiune pe care a-ti ales-o dumneavoastra anterior.


 

Discutati cu familia despre dezastrele potentiale si de ce este important sa fii pregatit pentru ele. Implicati fiecare membru al familiei in procesele de planificare. Aratandu-le pasii simplii care trebuie facuti pentru a creste siguranta lor, poti reduce anxietatea lor legata de situatiile de urgenta.
 Fii sigur ca fiecare dintre ei stie unde gaseste locul cu provizii pentru situatii de urgenta si bagajele de urgenta
 Planificati unde sa va intalniti dupa o catastrofa in cazul in care locuinta dumneavoastra a devenit nesigura. Alegeti doua locuri, unul chiar in apropierea locuintei si unul prin zona in cazul in care vi s-a spus sa evacuati. Asigurati-va ca rezervorul dumneavoastra de combustibil este intotdeauna cel putin jumatate incarcat.
Determinati cele mai bune rute de scapare din locuinta. Incercati sa identificati doua asemenea rute.